Reţete: Şniţel de curcan

1. Se feliază pieptul de curcan, se condimentează cu sare și piper și se bat feliile cu ciocanul de șnițele. Se ung cu ulei și se trec prin pesmet-făină-ou-pesmet-făină şi se prăjesc în uleiul încins.
2. După ce s-au rumenit, se scot și se pun pe un șervet absorbant. Se curăță și se spală ciupercile, se taie feliuțe și se călesc în unt. Se adaugă făina cernută și laptele călduț și se amestecă continuu. Se obține un sos de consistența ciulamalei.
3. Separat, se curăță cartofii, se spală și se taie, apoi se prăjesc. Se scot și se scurg de ulei. Salata se spală în câteva ape și se lasă să se scurgă în sită.
4. Şnițelele se aranjează pe platou, se adaugă cartofii și salata și se servesc cu sosul de ciuperci. Se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.