Învaţă să prepari şi tu Revani, o prăjitură însiropată din griş absolut delicioasă.

Mod de preparare:

1. Întâi se face siropul pentru care zahărul şi apa se pun pe foc şi, când începe să devină fierbinte, se adaugă sucul de lămâie. Se lasă 15 minute să fiarbă, se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească.

2. Pentru aluat, se amestecă ouăle cu zahărul şi apoi se adaugă iaurtul, uleiul, făina, grişul şi praful de copt. Se amestecă foarte bine.

3. Un vas de cuptor se unge cu unt şi se toarnă aluatul cu griş. Se nivelează şi se dă la cuptor pentru o oră.

4. După ce a devenit frumos aurie, se scoate prăjitura din cuptor, se taie şi imediat se toarnă siropul răcit. Prăjitura caldă va absorbi siropul. Se acoperă şi se lasă să se răcorească în totalitate. Se serveşte presărată cu fistic şi nucă de cocos.