Rigatoni cu măsline şi ardei
1. Pentru început, se curăţă ceapa, se taie foarte subţire şi se amestecă cu sare şi puţin ulei de măsline să se înmoaie.
2. Măslinele se taie rondele şi se amestecă cu vinul şi gogoşarii care, între timp, au fost copţi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mici. După câteva minute, peste măsline se pun şi roşiile date prin răzătoare şi se amestecă cu ceapa. Se presară puţin piper şi se lasă câteva minute la frigider.
3. Între timp, pastele se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi ulei şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce s-au fiert, se trec prin câteva jeturi de apă rece ca să nu se lipească între ele şi se amestecă cu sosul pregătit. Dacă mai aveţi măsline puteţi să ornaţi fiecare farfurie aşa cum doriţi.
4. Salata se mai ornează şi cu busuioc proaspăt şi se serveşte la aperitiv cu un pahar de vin roşu.