1. Se spală roşiile, se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se rupă, şi se lasă să se scurgă pe un platou. Miezul se păstrează pentru supă de roşii sau sosuri.

2. Separat, se curăţă vânăta, se taie fâşii, se presară sare pe fiecare bucată şi se căleşte în tigaia unsă cu ulei de măsline. Se curăţă şi usturoiul şi ardeii, se taie felii subţiri şi se călesc împreună cu vinetele.

3. Se condimentează cu sare şi boia şi, la sfârşit, se adaugă pesmetul. Se amestecă bine şi apoi se lasă la rece.

4. Roşiile se umplu cu compoziţia pregătită, se aşază într-o tavă de iena şi se bagă în cuptorul încins. Cu câteva minute înainte de a opri cuptorul, se aşază un cubuleţ de mozzarella pe fiecare roşie umplută. Se servesc ornate cu pătrunjel verde tocat mărunt.