Roșii umplute cu carne de curcan

1. Pieptul de curcan se spală, se lasă să se scurgă și se taie cubulețe, care se dau prin mașina de tocat.
2. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele. Se pune uleiul într-o tigaie și se lasă să se încingă. Se adaugă pentru început ceapa tăiată rondele. Se călește la foc mic și, după ce a căpătat transparență, se adaugă carnea tocată.
3. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și busuioc şi, la final, după ce s-a călit, se adaugă humus și verdeața tocată mărunt.
4. Separat, se iau roșiile, se spală și se scoate miezul cu o lingură. Se pun cu gura în jos să se scurgă până se răcește compoziția de carne.
5. Cașcavalul dat pe răzătoarea mare se amestecă în compoziţia de carne. Se umplu roșiile și se prepară garnitura.
6. Mazărea prefiartă se condimentează cu sare și piper și se călește câteva minute în unt. Apoi se bagă la cuptor
10-15 minute. Roșiile se servesc cu garnitura de mazăre și se ornează cu frunzulițe de pătrunjel și ceapă verde.