1. Se spală roşiile şi se curăţă de seminţe. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi se acoperă cu o folie de plastic să nu se înmoaie.

2. Se alege şi se spală orezul în 3-4 ape, până rămâne apa limpede. Se pune la fiert cu morcovul ras pe răzătoarea mică, cu ceapa tocată mărunt, dovlecelul tăiat cubuleţe şi pătrunjelul tocat mărunt. Se potrivesc cu sare şi piper alb, după gust, şi se fierb în continuare. După ce s-a făcut şi orezul, la sfârşit se pune untul, se stinge focul şi se acoperă cu un capac.

3. Se pregăteşte cratiţa cu ulei, apă şi sare. Se umplu roşiile cu orez, apoi se aşază în cratiţă cu grijă să nu se rupă.

4. Se bagă la cuptor şi se lasă în jur de 30 de minute. Se servesc cu sos de roşii, busuioc şi puţin cimbru.