Roşii umplute cu salată rusească

1. Se aleg roşii tari şi coapte. Se spală şi se taie câte un căpăcel în partea opusă codiţei. Se curăţă miezul cu ajutorul unei linguriţe, se presară înăuntru sare şi piper şi se lasă la scurs.

2. Toate legumele se fierb separat în apă cu un praf de sare. Se scurg, se lasă să se răcească, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-un castron.

3. Gălbenuşurile de ou se trec printr-o sită deasă şi se amestecă cu muştarul. Se adaugă uleiul şi se freacă până se leagă, apoi se adaugă zeama de lămâie, sare şi piper după gust. Se toarnă peste legumele tocate, se mai adaugă albuşurile tocate mărunt şi se amestecă uşor. Se păstrează o lingură de maioneză pentru ornat.

4. Se umplu roşiile cu salată şi se ornează cu maioneză.