Roşii uscate în ulei de măsline
1. Se aleg roşiile micuţe, cu puţini sâmburi. Se spală bine, se şterg cu şerveţele absorbante şi apoi se taie jumătăţi, pe lung.
2. Se aşază în tava cuptorului, cu pulpa în sus, lăsând spaţiu între ele, să nu se atingă. Se presară cu sare de mare şi puţin piper.
3. Se bagă la cuptorul încălzit în prealabil la 100 grade C şi se lasă în jur de 3 ore, în funcţie de mărime. Se verifică la fiecare jumătate de oră. Sunt gata atunci când nu sunt nici foarte tari, nici foarte moi şi sunt încă flexibile, asemenea stafidelor.
4. Se aşază bucăţile de roşii înghesuite într-un borcan, introducând printre ele căţeii de usturoi întregi, rondele de ardei iute, piperul şi cimbrul.
5. Se toarnă ulei de măsline până sunt perfect acoperite. Se ţin la frigider şi se consumă în 3 săptămâni.