Ruladă de carne II
- Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt şi se căleşte câteva minute în puţin ulei, până devine sticloasă. Se lasă câteva minute apoi să se răcească.
- Între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală în câteva jeturi de apă rece şi se taie cubuleţe.
- Separat, se toacă pulpa de porc, apoi se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu ouăle, untul moale, ceapa călită, ardeii şi ciupercile. Se condimentează pasta de carne cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe.
- Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie pentru copt şi se toarnă compoziţia de carne. Se nivelează cu o paletă şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă să se rumenească, apoi se scoate din cuptor. Rulada se serveşte ornată cu mărar.
din aceeasi categorie