Ruladă de carne II

110 minute
Mediu
  1. Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt şi se căleşte câteva minute în puţin ulei, până devine sticloasă. Se lasă câteva minute apoi să se răcească.
  2. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală în câteva jeturi de apă rece şi se taie cubuleţe.
  3. Separat, se toacă pulpa de porc, apoi se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu ouăle, untul moale, ceapa călită, ardeii şi ciupercile. Se condimentează pasta de carne cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe.
  4. Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie pentru copt şi se toarnă compoziţia de carne. Se nivelează cu o paletă şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă să se rumenească, apoi se scoate din cuptor. Rulada se serveşte ornată cu mărar.