- Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte câteva minute în puţin ulei şi apoi se adaugă carnea tocată. Dacă mai este nevoie, se înăbuşe în apă.
- După ce a fiert carnea tocată, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă la rece.
- După ce s-a răcit, se amestecă cu oul crud ca să se lege bine şi să nu se fărâmiţeze atunci când se taie.
- Separat, într-un bol, se pune untul moale, iaurtul, sarea şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă bine, coca se strânge şi se bagă la rece.
- Se întinde aluatul cu sucitorul, se pune compoziţia de carne, se aşază ouăle fierte, apoi se rulează în aluat. Se strânge rulada, după care se pune într-o tavă şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă până se rumeneşte frumos.
Ruladă de carne în aluat
Usor