Ruladă aperitiv
1. Se cerne făina şi se amestecă cu 125 ml apă în care s-a dizolvat un praf de sare, uleiul şi gălbenuşurile. Se frământă un aluat şi se lasă 30 minute să se odihnească.
2. Ardeiul gras se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe, iar ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
3. Ceapa tocată mărunt se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă carnea tocată şi se condimentează cu sare, piper şi ardeiul iute fin tocat. Se ia de pe foc şi când se răceşte se amestecă cu oul bătut, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi pătrunjelul verde tocat mărunt.
4. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se presară cu pesmet, caşcaval ras şi compoziţia de carne. Se rulează, se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se coace la foc potrivit, 40-50 minute.