Ruladă “buturugă”
1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul şi zeama de lămâie. Se bat până se întăreşte spuma, apoi se adaugă gălbenuşurile şi făina amestecată cu amidonul, amestecând uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace 15 minute, la foc potrivit, în cuptorul bine încins. Blatul copt se răstoarnă pe un şervet de bucătărie stropit cu apă şi se rulează.
2. Pentru cremă, se freacă ouăle cu zahărul, amidonul şi laptele rece adăugat puţin câte puţin. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se amestecă energic până se topeşte zahărul şi se îngroaşă crema. Se ia de pe foc şi se pune deasupra unui vas cu apă rece. Se amestecă în continuare până se răceşte, adăugând treptat şi untul frecat spumă. Se obţine o cremă omogenă şi pufoasă.
3. Pentru glazură, se ia un sfert din cremă şi se amestecă cu cacaua. Restul de cremă se amestecă cu lichiorul de fructe, apoi se întinde pe blat şi se rulează din nou. Se împachetează în hârtie şi se lasă la rece 1-2 ore.
4. Se ornează cu crema de cacao şi bucăţi de fructe.