Ruladă caramel
1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi, la sfârşit, cafeaua instant şi făina cernută. Se încorporează uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se întinde în tava tapetată cu hârtie pentru copt.
2. Se lasă la cuptor în jur de 40 de minute, apoi se scoate, se dă la o parte hârtia de copt şi se rulează aşa fierbinte. Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă câteva minute să se răcorească.
3. Într-un bol, se pun gălbenuşurile pentru cremă şi se freacă cu zahărul pudră, cu esenţa de cafea şi coniacul până se obţine o cremă fină. La sfârşit, se omogenizează cu crema mascarpone.
4. Se întinde foaia de ruladă, se toarnă toppingul caramel pe toată suprafaţa şi se rulează. Se îmbracă rulada cu crema mascarpone şi se ornează cu ciocolată rasă.