Învaţă să prepari o ruladă delicioasă cu mere şi sos de caramel cu nuci.
Încinge cuptorul la 175 grade şi tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Bate ouăle la viteză mare, adaugă zahărul, sucul de mere şi melasa, apoi făina, praful de copt, scorţişoara, nucşoara, cuişoarele şi sarea.
Toarnă aluatul în tavă şi dă la copt 10 minute, apoi scoate imediat pe un prosop şi pudrează cu zahăr pudră. Rulează cu tot cu prosop aluatul şi lasă la răcit.
Cât timp este aluatul la cuptor, prepară umplutura de mere: topeşte untul, alături de mere, zahăr, scorţişoară şi nucşoară. După 2 minute, adaugă amidonul cu puţină apă şi continuă fierberea încă 5 minute.
Desfă cu grijă aluatul rulat, toarnă merele fripte peste întreaga suprafaţă şi rulează cu totul. Presează cu un vas mai greu, dacă se desface.
Toarnă un sos de caramel din comerţ, sau prepară unul după reţetele noastre, toarnă deasupra şi presară nuci. Serveşte rulada rece.