Ruladă cu îngheţată

1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, făina şi cacaua. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute.

2. Blatul copt se răstoarnă pe un şervet stropit cu apă. Imediat se scoate hârtia şi se întoarce. Se acoperă cu alt şervet să nu se usuce.

3. Pentru cremă, se freacă untul cu zahărul pudră, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă romul şi se întinde pe blatul copt. Se rulează atent, se împachetează într-o hârtie şi se pune la frigider. Se taie felii şi se serveşte cu îngheţată şi fructe proaspete.

4. Pentru îngheţată, gălbenuşurile se bat cu zahărul, apoi se adaugă laptele fierbinte şi se ţine pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. O parte se amestecă cu ciocolata albă, iar cealaltă parte se amestecă cu ciocolata de lapte. Se lasă să se răcească, apoi se înglobează şi frişca şi se pune la congelator, 3-4 ore.