Ruladă cu verdeaţă şi roşii
1. Se spală roşiile şi se taie în jumă-tate. Usturoiul se curăţă şi se pisează fin.
2. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei de măsline şi se dă la foc mic. Se pun roşiile şi se prăjesc aproximativ 3-4 minute. La sfârşit se adaugă usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper.
3. După ce roşiile s-au rumenit, se ia tigaia de pe foc şi se pune deoparte.
4. Se spală bine spanacul şi se lasă să se scurgă de apă, după care se taie mărunt.
5. Într-o oală se pun două linguri de ulei de măsline şi se pune şi spanacul mărunţit. Se lasă să se rumenească aproximativ două minute şi se condimen-tează cu sare şi piper.
6. Se ia carnea de vită şi se bate sub formă de şniţele.
7. Se ung bucăţile de carne cu smântână şi se adaugă compoziţia de spanac.
8. Se rulează carnea strângând bine şi se leagă cu o sfoară pentru a fi sigură că nu se desface.
9. Într-o tigaie se pune untul să se încingă la foc mic.
10. Bucăţile de ruladă se dau printr-un amestec de făină cu ou, după care se prăjesc în unt.
11. După ce s-au prăjit, se servesc cu smântână şi se decorează cu roşiile călite în ulei şi cu frunze de coriandru.