Ruladă de curcan cu sparanghel

1. Pieptul de curcan se bate cu ciocanul de şniţele şi se întinde cât se poate de bine. Se unge cu ulei, se dă cu sare şi piper, apoi se rulează şi se lasă la rece.

2. Se spală sparanghelul, morcovii se curăţă, se leagă în mănunchiuri şi se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească.

3. Se rade brânza pe răzătoarea mică, se amestecă cu ouăle şi cu pesmetul şi se presară câteva seminţe de susan.

4. Se scoate bucata de carne, se desface şi se toarnă pe deasupra crema de brânză cu susan, se aşază sparanghelul şi morcovii, se rulează şi se prinde cu scobitori la capete. Se pune într-o tavă, se stropeşte cu apă şi vin, se condimentează cu sare, piper, ulei, rozmarin şi se dă la cuptor, acoperit cu un capac. Spre sfârşit se îndepărtează capacul să se rumenească şi se serveşte cu salată verde.