Ruladă de porc cu cașcaval

1. Se spală bucata de muşchi, se şterge cu un prosop şi se taie astfel încât să se poată umple şi rula în același timp. Se condimentează cu sare şi piper, se rulează , se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.
2. Untul moale, crema de brânză, pesmetul rumenit, usturoiul măcinat, cimbrul, piperul şi alunele se pun într-un bol şi se amestecă.
3. Se curăţă ardeii, se spală şi se feliază. Caşcavalul se taie felii. Se scoate bucata de muşchi de la rece, se întinde şi se unge uniform cu umplutura. Se rulează o parte şi apoi se pun feliile de caşcaval şi ardei.
4. Se rulează, se aranjează în tava tapetată cu pesmet, sare, piper şi cimbru, se stropeşte cu vinul dulce şi cu ulei şi se bagă în cuptor. Se lasă la copt şi, după ce s-a rumenit, se scoate tava, se lasă să se răcească rulada şi se taie felii. Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal.