Seamănă mai degrabă cu drobul la consistenţă, însă este mult mai uşoară pentru ficatul tău rulada de pui. Şi poate fi atât garnitură, cât şi fel principal:

1. Într-un vas, se amestecă pesmetul şi carnea de pui. În robot, se pun ceapa tăiată în patru, morcovul tăiat rondele, ardeii graşi fără seminţe, cotoare şi filamente, ţelina, cu tot cu frunze.

2. Se mărunţesc bine toate legumele şi apoi se amestecă în carnea tocată și usturoiul zdrobit. Se adaugă ouăle, se potriveşte de sare şi piper.

3. Forma de copt se unge cu ulei, iar amestecul de carne se pune într-o folie de plastic umezită cu apă. Se pune compoziţia şi se rulează un pic pentru a-i da o formă. Apoi, se desface şi se aşază cu grijă în tavă.

4. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră. Apoi, se scoate folia şi se mai coace 15 minute (sau mai mult), până ce rulada se rumeneşte frumos. Se lasă să se răcorească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.