1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi piper şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapă se pune usturoiul tăiat mărunt sau pisat şi se înmoaie cu puţină apă. Se mai lasă la fiert încă 5 minute.

2. După ce s-a răcit, ceapa se amestecă bine cu cartofii şi morcovii fierţi tăiaţi cubuleţe mici. Amestecul obţinut se condimentează cu sare, chimen şi puţin piper.

3. Pieptul de pui se căptuşeşte cu felii de şunculiţă ţărănească, se umple cu compoziţia, se rulează, se prinde cu scobitori ca să nu se destrame, se unge cu puţin unt şi se bagă la cuptor. Se lasă aproximativ 20 minute, se scoate, se desfac feliile de şuncă şi se porţionează.

4. Rulada de pui cu legume se serveşte cu salată de vară sau castraveţi acri. Se ornează cu verdeaţă.