1. Untul tăiat cubuleţe se pune la foc mic, până se topeşte. Se adaugă spanacul tocat mărunt şi făina. Se amestecă până se leagă, apoi se stinge cu laptele călduţ şi se amestecă să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă apoi să se răcească şi se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, un praf de sare şi piper.

2. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, 25-30 minute. După 15 minute focul se reduce la mijlociu.

3. Între timp, se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu telemeaua rasă şi parmezanul. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi condimente după gust.

4. Blatul copt se scoate din cuptor şi se desprinde imediat de pe hârtia de copt. Se pune pe un şervet uscat, apoi se întinde compoziţia de brânză şi se rulează atent. Când se răceşte, se taie felii şi se serveşte la aperitiv.