Ruladă de ton cu cremă de măsline
1. Se desfac conservele de ton şi se lasă să se scurgă într-o sită de plastic. După ce s-au scurs de sucul propriu, se pun într-un bol, se toarnă sucul de la 2-3 lămâi şi se amestecă cu o lingură de lemn, până se leagă.
2. Se desfac măslinele de pe sâmburi şi se pun într-un bol cu margarină şi un praf de piper. Se zdrobesc cu mixerul până se obţine o pastă de consistenţa untului. Se adaugă în pasta de măsline şi mărarul tocat mărunt.
3. Separat, se pregăteşte o formă de chec sau de cozonac, se tapetează cu hârtie de copt inclusiv pe margini. Se toarnă primul strat de ton, pasta de măsline şi următorul strat de ton. Se împachetează bine, se presează şi se bagă la rece 2 ore.
4. Se scoate din formă, se taie felii potrivite cu grijă să nu se zdrobească şi se ornează cu felii de lămâie şi fire de mărar.