Această ruladă exotică de pui este aperitivul ideal la o masă de sărbătoare sau dacă ai invitaţi la masă. Încearcă şi tu reţeta!

1. Carnea se acopera cu folie de plastic si se bate cu ciocanul de carne, pentru a-i mari suprafaţa.

2. Se asaza feliile de bacon una lânga alta, peste acestea se pune pieptul de pui, se unge cu crema de brânza si se presara cimbrisor. Se mai adauga o felie de bacon longitudinal, peste care se aseaza fâsiile de ardei rosu si verde, capsunile feliate fin, ceapa verde, cea rosie si migdalele.

3. Se presara sare, piper si boia, se ruleaza si se prind capetele în scobitori. Se rumeneste rulada în tigaie într-o lingura de ulei, pe fiecare parte, dupa care se scoate si se asaza pe un pat de praz taiat rondele. Se da la cuptor 25-30 de minute.

4. Între timp, se pregateste garnitura de legume. Se taie ceapa marunt, morcovul cubuleţe mici, ardeii si prazul, cât mai fin. Legumele se soteaza în ulei de masline si un cub de unt. Se adauga sare si piper, dupa gust, si puţin cimbru. Se scot pe servete de hârtie pentru a-si lasa grasimea. Garnitura de legume se aranjeaza în cerc care va fi îmbracat ulterior cu felii de castravete.

5. Pentru sos se pun în blender patrunjelul marunt tocat, castravetele felii, prazul si kiwi cubuleţe. Se adauga puţin ulei si se amesteca pâna se obţine o pasta care, daca este prea vâscoasa, se mai dilueaza cu puţina supa de legume. Se strecoara sosul obţinut prin strecuratoarea cu ochiuri mici si se trage la tigaie într-un cub de unt.

6. Pentru servire, pe farfuria cu garnitura deja pusa, se pune întâi sosul din blender si apoi felii de rulada de pui. Se decoreaza cu praz, dupa imaginaţie.