Rulouri aperitiv

1. Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică. Se lasă să se scurgă în sită şi, cu o lingură mare, se presează. Este bine să nu fie prea suculenţi deoarece pot să strice compoziţia. Zeama de lămâie se toarnă peste morcovul ras, ca
să nu se oxideze, apoi se acoperă cu o folie transparentă. Frunzele de rucola se spală şi se rup mărunt.
2. Într-un bol, se pune brânza mascarpone, se amestecă cu morcovul ras, cu rucola, se condimentează cu sare şi piper
după gust şi, la sfârşit, se adaugă susanul prăjit. Compoziţia se pune câteva minute la rece.
3. Feliile de şuncă de Praga se scot şi se umplu cu compoziţia de morcov, se rulează, eventual se pot prinde cu scobitori sau beţe de frigărui, pentru mai multă siguranţă, apoi se bagă la frigider. Se servesc împreună cu alte aperitive.