Rulouri cu migdale şi miere

Învaţă să prepari nişte delicioase rulouri cu migdale şi miere.

Mod de preparare:

1. Se pregăteşte siropul pentru care ingredientele se pun într-un vas şi se fierb 10 minute pe foc. Se lasă apoi să se răcească.

2. Între timp, pudra de migdale se amestecă bine cu zahărul, scorţişoara şi untul topit, şi apoi se adaugă apa de flori de portocal şi coaja rasă a unei portocale. Se amestecă bine până se va obţine o pastă tare, asemănătoare unui aluat.

3. Foile de plăcintă se decupează în dreptunghiuri şi pe fie­care foaie se pune în partea îngustă un mic sul de pastă de migdale. Se rulează începând de la partea îngustă, adunând marginile spre interior, ca la sarmale. Apoi, marginea se lipeşte cu albuş.

4. Se prăjesc rulourile în ulei, se scot pe şervete de hârtie şi apoi se trec 2-3 secunde prin sirop. Se pun pe un grătar să se scurgă.