1. Carnea tocată împreună cu ceapa tăiată solzişori se pun la călit în ulei. Se adaugă sare şi piper, după preferinţă, şi se lasă să scadă la foc mic.
2. După ce s-a călit, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Se spală mărarul şi pătrunjelul, se toacă mărunt şi se adaugă peste carnea deja călită.
3. Se aleg foile de varză şi se opăresc câteva minute în apă cu zeamă de lămâie ca să se poată rula, fără să se rupă.
4. Se întind frunzele, se pune un rând subţire de carne, unul de frunze, altul de carne. Se rulează, apoi se aşază în tava tapetată cu rondele de roşii, ulei şi pesmet. Se presară cimbru uscat şi se lasă în cuptor să se rumenească.
5. Cu 15 minute înainte de a opri cuptorul, se presară pe toată suprafaţa caşcavalul ras. Se serveşte cu cartofi natur.
Rulouri de carne cu varză
120 minute
Mediu