Rulouri de pui cu sparanghel
1. Se curăţă sparanghelul, se spală, se leagă într-un buchet ca să nu se destrame şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se scurgă în sită şi să se răcească.
2. Se ia pieptul de pui, se spală într-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant şi se feliază astfel încât să se poată rula. Feliile de pui se ung cu untul moale şi se condimentează cu sare şi piper.
3. Pe o tavă, se pun bucăţile de bacon, feliile de pui, de caşcaval şi la mijloc 3-4 bucăţi de sparanghel, se rulează, se prind cu scobitori ca să nu se desfacă şi se aranjează în tava tapetată cu unt şi cu pesmet. Se bagă în cuptor să se rumenească aproximativ 40 de minute.
4. În acest timp, se pregăteşte maioneza. Se pun într-un bol un gălbenuş crud şi unul fiert, se adaugă muştarul cu hrean, sarea şi piperul şi se mixează cu uleiul. Se adaugă zeamă de lămâie după gust. Rulourile se servesc cu maioneză.