1. Sparanghelul se spală, se strânge în două trei mănunchiuri şi se pune la fiert, în apă cu sare. Se lasă să dea în câteva clocote şi apoi se scoate să se scurgă.
2. Se curăţă dovleceii şi se taie jumătăţi.
3. După ce s-au pregătit aceste ingrediente, se taie pieptul de pui felii foarte subţiri şi se condimentează cu sare şi piper. Se presară un strat de alune măcinate amestecate cu pesmet, se pun 2-3 bucăţi de sparanghel şi o bucată de dovlecel, se rulează, se trec prin alune măcinate şi pesmet şi se prăjesc 5-6 minute în uleiul bine încins.
4. Se scot, se lasă să se scurgă de ulei şi să se răcească şi apoi se taie rondele. Se servesc cu salată de varză albă şi sos de soia şi se ornează cu felii de castravete şi bucheţele de broccoli.
18 decembrie 2010