Rulouri de pui cu verdeaţă şi sos béchamel
1. Se trece pieptul de pui printr-un jet de apă şi se scurge pe un prosop absorbant de bucătărie. Se unge cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi puţin piper alb. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se bagă la frigider.
2. Se curăţă spanacul, se spală în câteva ape şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce a dat în câteva clocote, se scoate într-o sită şi se lasă să se scurgă. Spanacul se zdrobeşte cu blenderul, iar dacă e nevoie să fie mai consistent se amestecă cu puţin pesmet şi unt şi se adaugă sare şi piper.
3. Bucăţile de carne de pui se scot de la rece şi se umplu cu piureul din spanac, se rulează şi se prind cu scobitoarea, apoi se rumnesc în tigaia încinsă cu puţin ulei.
4. Între timp se pune untul într-o crăticioară să se topească, se stinge cu făina şi cu laptele. Se amestecă încontinuu să nu se formeze cocoloaşe şi, după ce capătă consistenţa unei creme subţiri, se presară un praf de nucşoară, sare şi piper alb după gust. Rulourile se aşază într-o tavă de aragaz şi se mai lasă câteva minute la cuptor. Se servesc ornate cu coriandru.