1. Foile de aluat se taie în fâşii de 2 cm lăţime, pe lungimea foii. Sunt necesare tuburi speciale pentru copt rulouri, din tablă inoxidabilă. Se rulează pe tuburi fâşiile de aluat, în spirală, în aşa fel încât marginile să se suprapună şi să nu rămână nici un spaţiu liber. Se aşază în tava de copt, la circa 4 cm distanţă unele de celelalte. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la maximum şi se coace 20 de minute. Cuptorul nu va fi deschis deloc în acest timp.
2. Între timp, se prepară umplutura. Brânzeturile se amestecă cu maioneza, ceapa tocată fin, sare şi piper după gust, până se obţine o pastă omogenă. Se dă la frigider.
3. Se scot rulourile din cuptor şi se înlătură tuburile, cu grijă, cât sunt încă fierbinţi. După ce s-au răcit, rulourile se introduc la frigider cam 15 minute înainte de a le umple.
4. Rulourile se umplu cu crema de brânză şi li se înmoaie capetele în pătrunjel verde tocat mărunt. Se servesc reci.