Rulouri de toamnă
1. Muşchiuleţii se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie pe lung, apoi se bat cu ciocanul pentru şniţele.
2. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Apoi, se pune la călit în unt, până se înmoaie şi capătă o nuanţă aurie.
3. Ouăle se bat bine şi amestecă cu magiunul sau gemul. Se adaugă ceapa călită, după ce s-a răcit, sare şi piper după gust şi se omogenizează totul.
4. Pe fiecare foaie de muşchi, se întinde un strat uniform de caşcaval ras, apoi de amestec cu gem, se presară un praf de cimbru şi din nou caşcaval. Se rulează suficient de strâns, ca să nu curgă umplutura, apoi se leagă rulourile la capete. Se prăjesc câte un minut pe fiecare parte.
5. Într-o tavă pentru friptură, se aşază rulourile. Se toarnă deasupra sosul rămas în tigaie după prăjire şi vinul. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute.