Rulouri de vită cu legume
1. Se taie pulpa de vită în strat şi se bate ca să se poată rula. Se condimentează bine cu sare şi piper şi se unge cu unt sau cu ulei şi se bagă la rece.
2. Separat, se pregătesc legumele pentru umplutură. Pentru ca umplutura de legume să fie moale, cel mai bine este să se călească şi, după aceea, să se pună peste carne. Deci legumele se taie bucăţi potrivite şi se călesc în puţin unt cu sare, după gust, apoi se dau la rece.
3. Dacă doriţi ca umplutura să fie legată, trebuie să puneţi un ou şi o lingură de pesmet. După ce aţi preparat umplutura cu tot ce trebuie, se scoate carnea de la frigider. După cum bine ştiţi, carnea de vită este mai puţin grasă, aşa că puteţi adăuga şi un strat foarte subţire de bacon sau şunculiţă ardelenească.
4. Peste stratul de bacon se pune compoziţia de legume, se presară pesmet şi se rulează cu mare atenţie să nu se rupă. Dacă se poate, legaţi-o foarte strâns ca în timpul coptului să nu se desfacă. Se bagă la cuptorul încins cu apă, sare şi piper şi se mai întoarce din când în când să nu se ardă. Se stropeşte cu vin roşu. Rulourile se taie şi se servesc cu garnitură de salată de murături sau de sfeclă roşie.