Salată de paste cu roşii şi busuioc
- Pastele sub formă de melcişori se fierb conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu sare şi un strop de ulei, ca să nu se lipească între ele.
- După ce au fiert, se scot din apă într-o strecurătoare şi se dau printr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.
- Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie mărunt sau se pasează cu blenderul până se obţine un piure consistent.
- Se pune uleiul de măsline într-o crăticioară, se adaugă piureul de roşii, sare şi piper şi se lasă să fiarbă până scade puţin şi capătă consistenţa unei ciulamale. Se adaugă busuioc verde şi se acoperă cu un capac.
- Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă pastele sub formă de melcişori fierte, se potrivesc cu sare şi se servesc cu sosul de roşii condimentat cu busuioc. Salata de paste cu roşii se serveşte ornată cu parmezan şi frunzuliţe de busuioc proaspăt.
din aceeasi categorie