Salată aperitiv

1. Se curăţă salata, se spală în 2-3 ape şi se lasă să se scurgă în sită. Castraveţii se spală bine, se curăţă şi se taie felii potrivite.
2. Se pregătesc crutoanele din pâine albă sau integrală, se stropesc cu unt topit şi cu sare şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă să se rumenească şi apoi se scot din cuptor.
3. Brânza de burduf se fărâmiţează într-un bol, se amestecă cu ceapa tocată julien şi cu o parte din crutoanele măcinate. Pentru o aromă deosebită, se adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt.
4. Se spală roşiile, se curăţă şi se taie felii. Pe un platou, se aşază un strat de salată, în mijloc se pune compoziţia de brânză și castraveţii, se aranjează pe margini împreună cu roşiile şi măslinele. Salata se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline şi oţet balsamic. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc verde.