Salată arăbească

1. Se spală pătrunjelul, se lasă să se scurgă şi se taie mărunt. Se pune într-un bol şi se amestecă cu germenii de grâu. Se frământă bine câteva minute ca să se înmoaie grâul.
2. Separat, roşiile se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. E de preferat să folosiţi roşii cărnoase şi cu seminţe mai puţine. Dau un aspect plăcut şi, în plus, nu se deteriorează foarte repede în salată. Se adaugă peste amestecul din germeni de grâu şi pătrunjel.
3. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie foarte fin. E foarte important felul în care sunt tăiate ingredientele pentru această salată. Cel mai bine ar fi să fie tăiate la fel.
4. Se amestecă bine toate ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn şi se potrivesc cu sare, ulei şi zeamă de lămâie. Se serveşte la aperitiv, cu diferite preparate reci sau calde şi se ornează cu roşii întregi şi felii de lămâie.