Salată asortată
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert, la foc mic, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească. Se pun şi ouăle la fiert.
2. Fasolea verde se curăţă şi se spală, apoi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare.
3. Separat, se pregăteşte muşchiul de porc, se taie felii subţiri, se condimentează cu sare şi piper şi se pune pe grătar. Se lasă câteva minute pe o parte şi câteva pe cealaltă, să se rumenească şi apoi se taie fâşii subţiri.
4. Se taie roşiile, ouăle, ceapa, cartofii şi se pun într-un bol, apoi se amestecă cu fasolea fideluţă, măslinele, muşchiul de porc, sarea, uleiul, oţetul şi piperul, după gust, şi se pun pe un pat de salată verde. Se ornează cu fire de pătrunjel.