Salată bavareză
1. Ouăle se taie cubuleţe. Şunca se feliază şi se taie cubuleţe. Gogoşarii se scurg de oţet şi se taie fâşii subţiri. Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie mărunt. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
2. Cartofii se fierb în coajă. După ce se răcesc, se cojesc şi se taie cubuleţe.
3. Maioneza, din care se păstrează puţină pentru ornat, se amestecă cu zeama de lămâie, ouăle, legumele şi verdeţurile şi se asezonează totul cu sare şi piper, după gust.
4. Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec şi se presează bine. Se ţine la frigider două ore, apoi se scoate şi se răstoarnă pe o tavă. Se ornează cu maioneză, rondele de ou fiert, gogoşari şi frunze de pătrunjel.