Salată cu ouă fierte

1. Morcovii şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Castraveţii se taie rondele şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ouăle se fierb 10 minute.

2. Ceapa se curăţă, se spală, se taie solzişori şi se dă cu un praf de sare. Cartofii fierţi se curăţă de coajă când încă mai sunt calzi, apoi se taie felii. Morcovii şi ţelina se taie cubuleţe. Ouăle fierte se curăţă de coajă şi se taie rondele.

3. Se pun într-un castron cartofii, morcovii, ţelina, ceapa, ouăle şi castraveţii. Se condimentează cu piper, apoi se adaugă maioneza şi muştarul. Se amestecă uşor şi se stropeşte cu zeama de la o lămâie amestecată cu uleiul de măsline şi pătrunjelul verde fin tocat.