Salată cu piept de curcan
1. Se curăţă pieptul de curcan de pieliţe, se spală în 2-3 ape, se pune într-o tavă termorezistentă şi se unge cu ulei pe toată suprafaţa. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce, cimbru măcinat şi oregano, se acoperă cu feliile de bacon afumat şi se stropeşte cu restul de vin şi ulei.
2. Se lasă la frigider acoperit cu o folie de plastic şi, după ce a stat 30 de minute, se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se stropeşte cu sosul din tavă la intervale scurte de timp, ca să nu se usuce prea tare.
3. Între timp, se spală roşiile şi se taie felii subţiri şi se pun într-un bol. Se curăţă ţelina şi se rade pe răzătoarea mică. Se adaugă în bol împreună cu roşiile, cu măslinele, cu ceapa tăiată solzişori şi cu salata verde.
4. Se condimentează cu sare şi piper, cu oţet balsamic şi ulei de măsline. Brânza feta se adaugă la sfârşit, ca să nu se fărâme. Se scoate pieptul de curcan din cuptor, se lasă să se răcească şi se feliază. Feliile de piept se aranjează pe un platou şi se servesc cu salată şi crutoane aromate cu unt şi sare. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.