Salată cu piept de pui
1. Pieptul de pui se spală şi se taie fâşii. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă 10 minute la rece. Ceapa, ardeiul gras, roşiile, salata verde şi pătrunjelul verde se curăţă, se spală şi se lasă să se usuce într-o strecurătoare.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se prăjesc bucăţile de carne, mai întâi la foc iute, să prindă o crustă, apoi cu focul redus câte 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot bucăţile de carne din tigaie şi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă.
3. Când se răcesc, se taie feliuţe şi se servesc cu salata verde, roşiile, ardeiul gras, porumbul fiert, ceapa tăiată solzişori şi smântâna potrivită la gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.