1. Se desface broccoli în bucheţele mai mici şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să clocotească aproximativ 40 de minute, după care se scoate în sită şi se lasă să se răcească. Se stropeşte cu zeamă de lămâie, ca să nu-şi schimbe culoarea, şi se acoperă cu o folie.
2. Separat, se pun şi pastele să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Se lasă să clocotească conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot şi se lasă în apă rece.
3. Se desfac conservele de ton, se scot bucăţile de ton în sită şi se lasă să se scurgă. La fel se procedează şi cu porumbul din conservă.
4. Într-un bol mai mare, se pun toate ingredientele, pastele, bucheţelele de broccoli, tonul, porumbul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se adaugă uleiul de măsline, verdeaţa tocată mărunt şi zeama de lămâie. Salata se serveşte la aperitiv.
30 decembrie 2010