Salată cu ton și broccoli

1. Se desface broccoli în buchețele mai mici și se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să clocotească aproximativ 40 de minute, după care se scoate în sită și se lasă să se răcească. Se stropește cu zeamă de lămâie, ca să nu-și schimbe culoarea, și se acoperă cu o folie.

2. Separat, se pun și pastele să fiarbă în apă cu sare și puțin ulei. Se lasă să clocotească conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot și se lasă în apă rece.

3. Se desfac conservele de ton, se scot bucățile de ton în sită și se lasă să se scurgă. La fel se procedează și cu porumbul din conservă.

4. Într-un bol mai mare, se pun toate ingredientele, pastele, buchețelele de broccoli, tonul, porumbul și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă uleiul de măsline, verdeața tocată mărunt și zeama de lămâie. Salata se servește la aperitiv.