1. Chiar dacă burta este prefiartă, este bine să fie spălată în apă călduţă şi să se mai fiarbă aproxi-mativ 60 de minute, ca să se înmoaie şi să se poată tăia bine.
2. Separat, se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Varza se toacă fideluţă, iar ardeii cubuleţe. Se pune uleiul într-o cratiţă şi se călesc legumele până se înmoaie.
3. Se verifică dacă a fiert burta de vită, se scoate din apă şi se taie fâşii. Acestea se pun în cratiţă cu legumele şi se lasă să scadă.
4. Între timp, se curăţă şi se rup păstăile de fasole verde şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot cu spumiera într-un bol, se scurg de zeamă şi se adaugă în cratiţă cu celelalte legume şi cu burta de vită. Se condimentează cu sare, piper, oţet balsamic şi soia. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de tarhon proaspăt şi mujdei de usturoi.
9 decembrie 2010