Salată de ciuperci marinate
1. Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu rămână pământ între lamele.
2. Între timp, se pune într-o oală apă şi sare şi se lasă la fiert. Când apa a început să dea în clocot, se pun ciupercile şi se lasă să fiarbă, acoperite cu capac până se înmoaie. După ce au fiert, se scot într-o sită şi se scurg bine.
3. Se curăţă ardeiul, ceapa, ardeiul iute şi usturoiul şi se spală bine. Se taie în bucăţi mici şi se pun într-un bol cu apă, sare şi boabe de piper şi se lasă să dea în câteva clocote.
4. Ciupercile opărite se amestecă cu saramura şi se lasă câteva ore să se răcească bine. Se spală pătrunjelul verde, se toacă mărunt şi se pune peste ciuperci. Această salată se serveşte rece sau la temperatura camerei, cu un pilaf sau o altă mâncare de post.