Salată de crudităţi cu cartofi copţi

1. Pentru început, se pun morcovii şi cartofii la fiert cu puţină sare. Se spală frunzele de spanac şi se pun să se scurgă într-o sită. Între timp, se pregătesc şi celelalte ingrediente. Se fierbe fasolea, se taie roşiile şi ardeiul cubuleţe de mărime medie şi se pun într-un bol. Ceapa se taie foarte subţire să nu se simtă în salată decât aroma.

2. Se taie caşcavalul şi se pune peste celelalte legume, iar măslinele se pot tăia mărunt sau se pot pune întregi în salată.

3. După ce s-au fiert morcovii şi cartofii, se scurg de apă şi se înăbuşesc aproximativ 10 minute în puţin unt. Se pun peste celelalte ingrediente şi se amestecă cu atenţie să nu se zdrobească. Salata se drege cu ulei de măsline, oţet, sare, piper si zahăr. Se lasă la frigider să se pătrundă 10-15 minute şi se serveşte la aperitiv.