1. Se pun gălbenuşurile crude şi fierte într-un bol, se adaugă muştarul, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie şi se amestecă cu uleiul puţin câte puţin. După ce s-a făcut maioneza, se amestecă cu smântâna şi se bagă la rece.
2. Se curăţă şi se spală ciupercile şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă 30 de minute şi apoi se scot în sită. Mazărea fiartă se trece printr-un jet de apă călduţă şi se lasă să se scurgă.
3. Separat, se feliază şunca de Praga şi se pune într-un bol de sticlă. Se adaugă mazărea şi ciupercile tăiate felii potrivite. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se adaugă sosul alb.
4. Dacă mai este nevoie, se mai pune sare, piper şi puţin muştar cu hrean. Se amestecă uşor să nu se zdrobească mazărea şi se pune în cupe. Se ornează cu feliuţe de ou fiert, cu fâşii de şuncă şi cu frunzuliţe de ţelină.
31 decembrie 2010