1. Într-o oală cu fundul mai gros, se pun la fiert 2-3 l de apă cu un praf de sare şi o jumătate de linguriţă de ulei. După primele clocote se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet. Se scurg apoi de apa clocotită, se trec printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Ceapa, ridichile şi roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-un castron mai mare şi se amestecă uşor cu pastele fierte. Se adaugă măslinele, mozzarella tăiată cubuleţe şi verdeaţa.

3. Separat, se amestecă bine restul de ulei cu oţetul, şi se condimentează după gust, cu sare şi piper. Se toarnă apoi pe salată, se amestecă şi se lasă la rece 15 minute. Se pune apoi în castroane, se ornează cu verdeaţă şi se poate servi.