Salată de pește afumat

Sună interesant? Iata cum se prepară salata de pește afumat!

1. Peştele se curăţă de piele și de pe oase şi se desface şuviţe-şuviţe care se pun într-un castron.
2. Cele două gălbenuşuri crude se pun în vasul mixerului şi se presară cu un praf de sare. Se amestecă uşor cu lingura de lemn şi apoi se adaugă muştarul.
3. Se introduce mixerul cu paletele de maioneză şi se amestecă uşor la viteză mică. Apoi, se toarnă ulei în fir subţire şi se continuă amestecarea cu viteză mai mare.
4. Când maioneza e gata, se scot paletele din vasul mixerului, se pune smântâna, se potriveşte gustul de sare şi apoi se amestecă cu peştele. Salata de pește afumat e serveşte pe pâine uscată sau biscuiţi săraţi alături de o felie de castravete.