1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă într-o oală cu apă şi cu sare. Se ia spuma şi se lasă să fiarbă bine până se înmoaie.

2. Se curăţă morcovul şi se pune la fiert împreună cu pieptul de pui. Se scoate din congelator un bucheţel de conopidă şi se lasă să se dezgheţe. După ce s-a dezgheţat, se taie bucăţi si se pune să fiarbă câteva minute împreună cu morcovul şi carnea de pui.

3. Între timp, se pregăteşte orezul, se pune să fiarbă la foc mic. Nu se amestecă deloc ca să nu se lipească de cratiţă. După ce a fiert şi orezul, se lasă la rece. Se zdrobesc alunele cu o sticlă sau se râjnesc.

4. Se pun într-un bol toate ingredientele fierte. Morcovul tăiat rondele, conopida, pieptul de pui tăiat bucăţele, orezul şi alunele râjnite. Toate se amestecă şi se potrivesc cu sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie după gust. Salata obţinută se serveşte cu un vin alb demidulce.